United Rentals

Als het aankomt op oplossingen op basis van filtratie, pompen en tanks voor tijdelijke opslag van vloeistoffen, is er absoluut niemand beter dan United Rentals. Zij zijn de grootste op het gebied van fluid solutions. Of het nu gaat om het in beweging houden van vloeistoffen, het scheiden van vloeistof en vaste stof of dat er snel opslagcapaciteit nodig is, United Rentals gaat verder dan verhuur. Zij onderscheiden zich in het bieden van kostenbesparende oplossingen voor vloeistofopslag in veeleisende werkomgevingen.

De vraag

Voor United Rentals maken wij 3D animaties om de werking van een product uitgebreid te laten zien. Deze animaties worden door de salesafdeling gebruikt om voor de klant de perfecte oplossing te vinden.

Bij Kop & Munt zijn we gestart met het doorgronden van de werkzaamheden, de aard en cultuur van de mensen en waar zij voor staan. Door dit conceptmatig te doorgronden en de klant hier vanaf het begin in mee te nemen, kwamen we uit op de naam Kop & Munt. Omdat het gaat om ‘de mens’ en ‘de financiën’. Door af te stappen van het ‘of’ en dit om te buigen naar ‘en’ gaven we gelijk de meerwaarde hierin mee. Het is een optelsom van hun werkzaamheden.

Het beeldmerk is een gestileerd muntje waarbij zowel de mens (gestileerde variant op onze eigen oude gulden). De verschillende pakketten uit het verdienmodel kregen de namen van oude rijksmunten en ook de functieomschrijvingen werden op een creatieve manier aangepast. Zo ontstond er een totaalconcept waarmee Kop & Munt de markt op kan.